PLC ve SCADA Sistemleri
Proje gereksinimlerine göre konfigürasyon tasarımı günümüz teknolojileri dikkate alınarak oluşturulur.
Bu noktada belirleyici iki unsuru “Sistem güvenirliği ve teknolojik yenilikler“ göz önünde bulundurarak çözüm hazırlamayı tercih ediyoruz.
Sistem güvenir
liği konfigürasyonun alt bölümde yer alan bir kısım enstrümanların, uzak giriş çıkış ve kontrol birimlerinin seçimi ve tasarımı sayesinde sağlanabilir.Teknolojik yeniliklerin uygulanması ile sistemin daha esnek tasarlanması, medya araçları, görsel animasyonlar, veri ve analiz yazılımları, raporlamalar vb. sistemlerin adapte edilebilmesini kolaylaştırmaktadır.
PCS bilgi birikimi ve deneyimleri ile sistem güvenirliğinden ödün vermeden teknolojik yenilikleri kullanarak müşteri beklentilerinin ötesinde sistemler tasarlamayı ilke edinmiştir. Sistem mimarilerini oluştururken, sistemin en uç noktalarında yer alan sensörler, motorlar, servo aktuatörler vb. den itibaren ölçme ve kontrol sistemlerine giden yolda, uç noktadan hareketle ihtiyacı belirlerken, teknolojik yeniliklerin uygulanmasında müşteri beklentilerini başlangıç kabul ederek sistem mimarilerini oluşturuyor ve tüm entegrasyonu sağlıyoruz.
Otomasyon Sistemi
PCS, otomasyon sistemlerinde PLC, DCS ve SCADA komple çözümler üretmektedir.
Komplike olmayan uygulamalarda S7-200 ve S7-300 serisi PLC’ler kullanılmaktadır. Prosesin gerektirdiği durumlarda daha yüksek kapasiteli S7-300 modelleri veya S7-400 modelleri ile çözümler sunulmaktadır.
Sürekli ve Sorunsuz Çalışma
İşletmenin veya prosesin durmaması gerekli durumlarda ise yedekli (redundant) yapılar kullanılmak sureti ile işletmenin sürekli ve sorunsuz çalışması sağlanmaktadır.
Bu sistemlerde, sahadaki çalışma performansı yüksek, kaliteli malzemelerin kullanılmasına özen gösterilmektedir.
Scada Sistem Faydaları
Haberleşme
SCADA Sistemleri ile haberleşme yöntemleri çeşitlilik gösterir. Uygun bir haberleşme seçeneği, entegre edilen arabirimler üzerinden noktadan-noktaya basit haberleşme veya haberleşme işlemcileri ile güçlü veri yolu sistemleri üzerinden haberleşme gibi seçeneklerden uygun olan biri tercih edilebilir. Seçilen haberleşme tipine bakmaksızın, kullanıcı sadece kullanıcı dostu bir arayüz üzerinden çalışacaktır.
Saha ve hücre Network için uluslararası standart Endüstriyel Ethernet (IEEE 802.3 ve 802.3u). Endüstriyel uygulamalar için tasarlanan uluslararası standart IEEE 802.3 (Ethernet) ile uyum sağlayan saha ve hücre ağı. 10 Mbit/s – 100 Mbit/s bilgi transfer hızı. Kurulum esnasında Triaxial Kablo veya Endüstriyel Twisted Pair kablo kullanılır.
Saha ve hücre alanı için uluslararası standart Profibus (IEC 61158 /EN 50170). Proses veya saha iletişiminde (PROFIBUS-DP, PROFIBUS-PA) otomasyon sistemine aktüatörlerin ve sensörlerin bağlantısında, HMI veya yönetim sisteminde haberleşmede kullanılan bus sistemi. İletişim için ekranlı 2’li kablo kullanılır. İletişimin hızı minimum 9.6 Kbit/s maksimum 12 Mbit/s olabilir. Oluşturulan network’de maksimum 127 nokta olabilir. Network boyutu 2’li kabloda 9.6 Km, Fiber optik kabloda 90 Km, kablosuz (infrared) sistemde ise 15m olabilir.